نسخه چاپی
فهرست مطالب

اطلاعات متناقض

توضیحات ذکر شده توسط توسعه‌دهنده باید با ویژگی‌های برنامه همسو باشد و  شامل ویژگی‌های مخفی، مستند نشده و متناقض با توضیحات برنامه نباشد.

برای مثال:

  • برنامه‌ها نباید دارای اطلاعات غلط و گمراه‌کننده‌ در محتوا، عنوان، دسته‌بندی، آیکون، توضیحات و ویدئوشات باشند. این موارد نباید باعث ایجاد شک یا هرگونه تردیدی برای کاربران شود. همچنین تبلیغات برنامه نیز نباید دارای اطلاعات غلط و گمراه‌کننده باشد، برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می‌توانید  قوانین تبلیغات گمراه‌کننده را مطالعه کنید.
  • نام‎ و آیکون برنامه‌ها در بازار، باید با نام و آیکونی که پس از نصب برنامه روی دستگاه نمایش داده می‌‎شود یکسان باشند تا موجب سردرگمی نشوند.
  • لازم است  برنامه‌ها برای بخش‌هایی که رقابتی را ایجاد می‌کنند و امکان مشارکت در آن‌ها وجود دارد، قوانین مشخصی ارائه نمایند که شامل نحوه مشارکت، امتیازدهی، اعلام برندگان، پرداخت جوایز و پیگیری است. 
  • توضیحات برنامه می‌بایست همسو با قابلیت‌های آن تنظیم و نوشته شود.
  • امکان انتشار هرگونه برنامه‌ای که ادعا می‌کند وابسته به یک نهاد دولتی یا قادر به ارائه‌ی تسهیلات دولتی است، تنها با ارسال تاییدیه از نهاد مربوطه وجود دارد.
رفتار گمراه‌کننده
در تصویر بالا تناقض توضیحات برنامه با ماهیت برنامه قابل مشاهده است.


نظر، امتیاز و نصب غیر واقعی

نظر، امتیاز و نصب غیرواقعی (آیا نظرات، امتیاز و نصب کاربران برنامه شما واقعی بوده و به درستی درخواست شده؟)

نظرات و امتیاز‌های برنامه معیاری برای سنجش کیفیت آن هستند و تصمیم کاربر برای دریافت برنامه به صحت آن‌ها وابسته است. نوشتن نظرات، دادن امتیاز‌های غیرواقعی یا قرار دادن محتوای ناخواسته به هر نحو در بازار ممنوع است.

لازم است توسعه‌دهنده به‌منظور اطلاع‌ از مشکلات کاربران، به طور منظم نظرات و امتیازهای برنامه خود را بررسی کند، در پاسخ‌های خود به نظرات بر روی مشکل اصلی برنامه تمرکز کرده و از درخواست امتیاز بیشتر از کاربر خودداری نماید.

نظر، امتیاز و نصب غیرواقعی

جهت اطمینان از حفظ کیفیت نظرات، امتیاز‌ها و نصب برنامه، بازار بر شیوه عملکرد و نحوه درخواست آن‌ها حساسیت و نطارت دارد. توجه داشته باشید که هرگونه دستکاری در نصب و نظرات برای تغییر جایگاه برنامه در بازار تخلف محسوب می‌شود. از این نمونه دستکاری‌ها می‌توان به نصب‌های غیرواقعی یا تشویقی (ungenuine or incentivized installs) اشاره کرد.

درخواست نظر از کاربر

تشویق کاربران به هر نحو برای دریافت نظر مثبت یا درخواست‌های پی‌در‌پی یا اجباری به منظور نظرسنجی از کاربران ممنوع است. 

درخواست نظر از کاربر در صورتی که او را ترغیب به ارائه نظر مثبت نکرده باشید، مجاز است.برای مثال: «اگر از این بازی خوشتون اومده، در بازار برای ما نظر خودتون رو ثبت کنید»

پاسخگویی به نظرات کاربران 

نظرات کاربران، بخشی جدایی‌ناپذیر از تجربه کاربری برنامه است، بنابراین توسعه‌دهنده باید هنگام پاسخگویی به نظرات آن‌ها به موارد زیر توجه داشته باشد:

  • در پاسخگویی به نظرات، احترام کاربران را رعایت نماید.
  • پاسخ‌ها می‌بایست مرتبط با  نظرات کاربران باشند و از درج اطلاعات شخصی پرهیز شود. 
  • بازاریابی در قسمت نظرات ممنوع است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می‌توانید راهنمای پاسخ‌دهی به نظرات را مطالعه کنید.

توضیحات برنامه

توضیحات برنامه (برنامه را به درستی معرفی کرده‌اید؟)

توسعه‌دهنده می‌بایست اطمینان حاصل کند که در برنامه و توضیحات آن محتوای نامناسب، گمراه‌کننده، تکراری و یا نامربوط وجود ندارد. جهت بهبود تجربه‌ کاربری، ارائه چنین مواردی از دید بازار تخلف محسوب شده و وجود آن‌ها نتیجه‌ای جز دریافت نظرات منفی از طرف کاربران و همچنین افزایش احتمال حذف شدن برنامه ندارد.

هنگامی که توسعه‌دهنده برنامه خود را در بازار منتشر می‌کند، لازم است توجه ویژه‌ای به نام، توضیحات و دیگر اطلاعات تکمیلی آن داشته‌ باشد. توضیحات یک برنامه معرف آن، در بردارنده ویژگی‌های خاص برنامه و همچنین راهنمای کاربر برای شناخت و دریافت یک برنامه است. در نتیجه این قسمت اهمیت بسیاری دارد. یک نام جالب و به یاد ماندنی و همچنین یک توضیح متقاعدکننده، برای جذب مخاطب لازم و ضروری است و این توضیحات مانند محتوای برنامه‌ توسعه‌دهنده باید مطابق با قوانین بازار ایجاد شود.

توسعه‌دهنده می‌تواند با استفاده از شیوه‌های زیر از تخلف‌های مربوط به کلیدواژه اجتناب کند:

معرفی دقیق برنامه: توسعه‌دهنده می‌باسیت توضیحات برنامه را به گونه‌ای انتخاب کند که  به صورت مختصر و شفاف گویای عملکرد و تجربه کاربری آن باشد. توسعه‌‌دهنده باید از ارائه جزئیات بیش از حد و همچنین اشاره به سایر برنامه‌ها و محصولات خود اجتناب کند. توضیحات طولانی یا تکراری طبق قوانین بازار تخلف محسوب می‌شود. در نظر داشته باشید  در صورتی‌که برنامه دارای نسخه آزمایشی یا دمو باشد، توسعه‌دهنده باید لینک آن را در قسمت توضیحات درج کند. برای اطلاعات بیشتر در این رابطه می‌توانید از راهنمای نوشتن توضیحات مناسب و راهنمای انتخاب نام مناسب استفاده کند.

لطفا از نوشتن جزئیات بیش‌از حد خودداری کنید.

استفاده مناسب از کلید واژه: استفاده بیش از اندازه از کلیدواژه‌ها و یا به‌کارگیری کلیدواژه‌های تکراری و نامرتبط ممنوع است. 

کلیدواژه‌های تکراری
استفادهٔ بیش از اندازه از کلیدواژه‌های متفاوت و یا تکراری خلاف قوانین است.

عدم استفاده از جملات و کلمات نامربوط:  برنامه‌ها نباید حاوی توضیحات نامرتبط با کاربرد اصلی آن (جهت فریب کاربر و در نتیجه ارتقا غیرمجاز جایگاه برنامه) باشد. اشاره به کلماتی مانند تخفیف، فروش ویژه، جایزه و … در توضیحات برنامه پذیرفته نیست. 

به عنوان مثال:

- اگر برنامه توسعه‌دهنده به بازی Angry Birds هیچ ارتباطی ندارد، نباید در توضیحات برنامه از آن نام ببرد.

- برای جلوگیری از ایجاد جذابیت‌های کاذب به‌منظور ترغیب کاربر به نصب برنامه، اشاره به عبارات و واژه‌هایی نظیر «تخفیف»، «جایزه»، «فروش ویژه» و «حراج» در عنوان، آیکون، توضیحات و اسکرین‌شات و استفاده از کلمات کلیدی که به کاربرد برنامه مربوط نیست اما کاربران آن‌ها را بسیار جستجو می‌کنند، ممنوع است.

توضیحات نامرتبط

توضیح نقاط ضعف احتمالی برنامه:  توسعه‌دهنده باید مشکلات، ناسازگاری با دستگاه‌ها یا نسخه‌های سیستم‌ عامل اندروید، حداقل نیاز‌های سخت‌افزاری و  شرایط خاصِ استفاده از برنامه را در توضیحات آن ذکر نماید. در صورت وجود نسخه آزمایشی برنامه، توسعه‌دهنده جهت کسب اطمینان از کارکرد آن باید صراحتا از کاربران بخواهد که  نسخه آزمایشی را استفاده نمایند.

عدم استفاده از ویژگی‌های پنهان یا مستند نشده در برنامه:  نحوه‌ کاربرد و  عملکرد برنامه باید برای کاربران واضح و شفاف باشد. به همین ترتیب، برنامه نباید با محتوا یا خدماتی که در واقعیت ارائه نمی‌گردد، معرفی شود.

استفاده از اسکرین‌شات، یک روش عالی برای آشنایی کاربران با فضای برنامه‌ها و نحوه عملکرد آن است. بهتر است توسعه‌دهنده از اسکرین‌شات و ویدئوشات برای راهنمایی کاربران در رابطه با آنچه از برنامه متعلق به ایشان دریافت می‌کنند، استفاده کند.

توسعه‌دهنده باید مناسب‌ترین دسته را برای برنامه خود انتخاب کند. توضیحات بیشتر در صفحه  راهنمای انتخاب دسته مناسب قابل مشاهده است. در صورتی‌که توسعه‌دهنده برنامه‌ی خود را در  دسته‌بندی مرتبط با محتوای آن قرار ندهد، بازار طبق قوانین، اختیار تغییر دسته‌بندی برنامه را به تشخیص خود خواهد داشت.

استفاده از توضیحات مناسب برای تمام رده‌های سنی: توسعه‌دهنده باید اطمینان حاصل کند که حتی اگر محتوای برنامه وی مخصوص بزرگسالان است، توضیحات برنامه، اسکرین‌شات‌ها و ویدئوشات‌ها، مناسب رده سنی ۴+ انتخاب شوند. به عنوان مثال اگر برنامه‌، یک بازی با محتوای خشونت‌آمیز برای رده سنی بزرگسال باشد، در هر حال می‌بایست تصاویری انتخاب شود که نمایشگر خشونت از جمله صحنه مرگ یا خونریزی نباشند.  

عدم درج نظرات کاربران در توضیحات برنامه: توضیحات برنامه جهت معرفی ویژگی‌ها و نحوه عملکرد برنامه است در این قسمت نباید نظر کاربران درج شود. بخش نظرات کاربران در صفحه برنامه در بازار، به منظور آشنایی کاربران با نظر دیگران در دسترس است.

توضیحات نامرتبط
لطفا نظر کاربران را به توضیحات برنامه‌ اضافه نکنید. کاربر می‌تواند از بخش نظرات بازار جهت مشاهده نظر دیگران استفاده کند.

نمونه مناسب از نام و توضیحات که کاملا مطابق با قوانین بازار است.

نمونه مناسب

جعل هویت

یکی از مصادیق رفتار گمراه‌کننده آن است که نام تجاری، آیکون یا توضیحات برنامه این تصور را برای کاربر ایجاد کند که برنامه متعلق به اشخاص، گروه یا سازمان خاصی است و یا کاربر تصور نماید برنامه توسط همان اشخاص، گروه و سازمان ها توسعه داده شده و دارای کیفیت و محتوایی مشابه برنامه‌های دیگر آن ها است درحالی‌که میان توسعه‌دهنده آن هیچ‌گونه قرارداد یا ارتباط دیگری با اشخاص، گروه و سازمان مزبور وجود ندارد. 

این مورد جعل هویت از یک توسعه‌دهنده و برنامه او بوده و طبق قوانین بازار تخلف محسوب می‌شود.

صرف نظر از هدف و انگیزه توسعه دهنده، در صورت نبود قرارداد یا تأییدیه کتبی، ایشان نباید وانمود کند که نهاد یا سازمانی برنامه او را تایید کرده است یا برنامه با گروه یا نهاد دیگری ارتباط دارد.

توضیحات تکمیلی:

  • برنامه‌هایی که در محتوای خود به هر شکلی از نام یا علامت تجاری ثبت شده سازمان‌ها، باشگاه‌ها، سایت‌ها، برنامه‌ها یا اشخاص حقیقی و حقوقی و… استفاده می‌کنند، نیاز به کسب اجازه از آن‌ها دارند.
  • استفاده از نام و نام خانوادگی اشخاص حقیقی و یا نام اشخاص حقوقی (شرکت ها) در محتوای برنامه ها نیازمند کسب اجازه از ایشان است.
  • از نام و نشان سایر برنامه‌ها استفاده نکنید. از نام شخص یا محصول دیگران در نام و توضیحات برنامه‌ خود (بدون کسب اجازه از ایشان) استفاده نکنید.
  • توسعه دهنده نباید برخلاف واقع  خود را نماینده رسمی یک شرکت، سازمان یا شخص ثالث معرفی کند یا محتوای برنامه را به ایشان نسبت دهد.
  • فروش یا عرضه برنامه‌های خارجی، ایرانی و هرگونه نسخه ترجمه شده‌ یا دستکاری شده برنامه‌ها صرفا با کسب اجازه کتبی توسعه دهنده آن برنامه امکان پذیر است.
به مطالب ارائه شده چه امتیازی می‌دهید؟
محل نوشتن دیدگاه ...

اگر در مورد محتوا نظر یا پیشنهادی دارید لطفا برای ما بنویسید.

زمان انتشار: ۱۴۰۰-۰۲-۲۸ ۱۶:۵۹

آخرین به‌روزرسانی: ۱۴۰۱-۰۷-۰۳ ۱۱:۳۴