نسخه چاپی
فهرست مطالب

چگونه قوانین کپی‌رایت را در برنامه خود رعایت کنیم؟‌

طبق قوانین انتشارِ بازار، ارائه‌ی هر نوع محتوا بدون ذکر منبع، امکان‌پذیر نیست. بنابراین، پیشنهاد می‌کنیم پیش از بارگذاری برنامه و ارسال درخواست انتشار، برای جلوگیری از تأخیر در انتشار، منابع مورد استفاده در محتوای خود را به‌صورت کامل درون برنامه درج و معرفی کنید و در صورت لزوم، با توجه به راهنمای زیر، نسبت به ارسال تأییدیه‌های مورد نیاز اقدام کنید.

راهنمای ارسال تأییدیه

  • اگر محتوای برنامه متعلق به شما است (تیم توسعه‌دهنده یا سایت برنامه)، حتما این مسئله را مستقیم و واضح داخل برنامه درج کنید. 

  • اگر می‌خواهید از محتوایی استفاده کنید که متعلق به دیگران است و لازم است برای آن تأییدیه‌ای ارسال کنید (در قالب ایمیل یا تصویر سربرگ)، موارد زیر را حتماً در متن تأییدیه بیاورید:‌
    - ایمیلی که برنامه با آن در بازار بارگذاری شده است (ایمیل توسعه‌دهنده)
    - نام بسته‌ی برنامه‌ی موردنظرتان در بازار (Package Name)
  • ایمیل تأییدیه باید از آدرس ایمیلی که تحت دامنه‌ی سایت مورد نظر شما است، ارسال شود. مثلاً برای ارسال تأییدیه از طرف سایت "example.ir"، باید از آدرسی مانند "info@example.ir" استفاده کنید.

مثال:

 اگر می‌خواهید بسته‌ای با نام com.appname.cb متعلق به سایت example.ir را بارگذاری کنید، متن تأییدیه‌ای که از آدرس info@example.ir می‌فرستید، می‌تواند به صورت زیر باشد:‌

«برنامه با نام بسته‌ی com.appname.cb متعلق به سایت ما بوده و توسعه‌دهنده‌ی برنامه با ایمیل devapptest@gmail.com برای بارگذاری و انتشار آن در کافه‌بازار، مورد تأیید است.»

مثال:

ارسال تأییدیه از طرف سازمان تأمین اجتماعی از آدرس‌های info@tamin.ir یا suppurt@tamin.ir  پذیرفته است و از آدرس‌های moradi@tamin.ir یا ali.razavi@tamin.ir  پذیرفته نیست.

  • اگر می‌خواهید تصویر تأییدیه را در قالب سربرگ یک شرکت، سایت، نهاد و … ارسال کنید، در متن تأییدیه، افزون‌بر ایمیل توسعه‌دهنده و نام بسته‌ی برنامه، تاریخ صدور و مهر و امضای مدیر مجموعه نیز باید درج شود. تمامی مسئولیت صحت و اعتبار این تأییدیه برعهده‌ی توسعه‌دهنده است و درصورتی‌که جعلی‌بودن آن اثبات شود، برنامه بلافاصله از انتشار خارج و با متخلف برخورد خواهد شد.
  • اگر می‌خواهید تصویر رضایت‌نامه‌ای را که از اشخاص حقیقی گرفته‌اید ارسال کنید، افزون‌بر درج تمامی موارد بالا، مشخصات شناسنامه‌ای فرد موردنظر نیز باید در متن رضایت‌نامه نوشته و تصاویر مدارک شناسایی او به متن پیوست شود.

محتوای چه منابعی نیاز به ارسال تأییدیه دارد؟‌

زمانی‌که می‌خواهید از محتوای منابع مختلف استفاده کنید، برای این‌که بدانید برای کدام‌یک از آن‌ها نیاز به ارسال تأییدیه دارید، سؤالات زیر را از خود بپرسید:‌

۱. آیا برای جمع‌‌آوری مطالب برنامه‌ی خود از محتوای یک یا چند سایت استفاده کرده‌اید؟‌

۲. آیا محتوای برنامه‌ی خود را از یک کتاب برداشته‌اید؟ 

۳. آیا در برنامه‌ی شما محتوای صوتی وجود دارد؟‌

۴. آیا در برنامه‌ی شما محتوای ویدئویی وجود دارد؟‌

۵. آیا محتوای برنامه شما متعلق به شخص خاصی است؟‌

۱. آیا برای جمع‌‌آوری مطالب برنامه‌ی خود از محتوای یک یا چند سایت استفاده کرده‌اید؟‌

اگر از محتوای یک سایت در برنامه‌ی خود استفاده کرده‌اید، به آن سایت مراجعه کنید. شرایط استفاده از محتوای سایت، معمولاً پایین صفحات آن آمده است.
اگر به‌صورت مستقیم در سایت موردنظر شما به «محفوظ‌بودن حق استفاده از مطالب» اشاره شده بود، یا علامت © را مشاهده کردید، بدون کسب اجازه نمی‌توانید از محتوای سایت استفاده کنید. به‌طورمثال، سایت‌های بیتوته و شبکه‌ی اطلاع‌رسانی طلا، سکه و ارز از این دست منابع هستند. استفاده از محتوای این سایت‌ها تنها درصورتی پذیرفته است که با رعایت شرایطی که بالاتر از آن حرف زدیم، از آدرس ایمیلی که تحت دامنه‌ی سایت موردنظر است به developers@cafebazaar.ir یک تأییدیه ارسال کنید. 

اگر انتهای صفحه‌ی سایت، عبارتی مانند «بازنشر مطالب سایت با ذکر منبع و درج لینک مطلب در سایت مجاز است» را مشاهده کردید، برای هر مطلبی که متعلق به این سایت است، در برنامه‌ی خود، یک لینک فعال به صفحه‌ی مرجع قرار دهید.

اگر در سایت موردنظرتان عبارت «استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است» را مشاهده کردید، می‌توانید نام و آدرس سایت را به‌عنوان منبع در صفحه‌ی مورد نظر یا در بخش مشخصی از برنامه درج و معرفی کنید. به‌طورمثال، سایت تابناک از این دست منابع است.

۲. آیا محتوای برنامه‌ی خود را از کتاب برداشته‌اید؟‌

اگر محتوای برنامه‌ی شما، چکیده یا اقتباسی از یک یا چند کتاب است، نام و مشخصات کتاب را در برنامه خود به‌عنوان منبع ذکر کنید. میزان مجاز استفاده از محتوای هر کتاب، به حجم آن بستگی دارد و نیازمند ارسال تأییدیه از سوی ناشر کتاب است. پس از ارسال تأییدیه، محتوای برنامه توسط کارشناسان بازار بررسی و به شما اطلاع‌رسانی می‌شود.

اگر قسمت عمده‌ای از یک کتاب یا کل آن را در برنامه خود قرار داده‌اید، افزون‌بر ذکر نام و مشخصات کتاب، باید از ناشر کتاب مجوز لازم را کسب و از سوی او یک تأییدیه ارسال کنید. (برای ارسال تأییدیه از سوی ناشر، به راهنمای ارسال تأییدیه در همین صفحه مراجعه کنید.)

اگر کتاب شما به‌صورت رسمی و با مجوز، توسط یک ناشر در ایران چاپ نشده است، برای انتشار آن در قالب برنامه، باید از اداره کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز نشر دریافت کنید.

نکته:

برای استفاده از کتاب‌هایی که دارای ناشر هستند، ارسال تأییدیه تنها باید از سوی ناشر اثر انجام شود و ارسال تأییدیه‌ از سوی نویسنده مورد پذیرش نخواهد بود. 

اگر از درگذشت نویسنده‌ی کتاب یا پدیدآورنده‌ی اثر بیش از ۵۰ سال گذشته باشد، به ارسال تأییدیه نیازی ندارید و فقط کافی است نام و مشخصات کتاب را به‌عنوان منبع در برنامه خود ذکر کنید.

۳. آیا در برنامه شما محتوای صوتی وجود دارد؟‌

شما فقط می‌توانید از آثار صوتی داخلی و خارجی، که از سوی وزارت ارشاد مجوز دارند، در برنامه‌ی خود استفاده کنید.

اگر اثر صوتی موجود در برنامه، متعلق به شما است (تیم توسعه‌دهنده یا سایت برنامه)، در برنامه مستقیم این مسئله را ذکر کنید.

اگر صوت موجود در برنامه، به فردی حقیقی تعلق دارد و ناشری برای آن وجود ندارد، مطابق راهنمای ارسال تأییدیه، رضایت‌نامه‌ای از سوی صاحب اثر بفرستید.

اگر محتوای صوتی برنامه‌ی شما دارای ناشر است (مانند کتاب‌های صوتی)، برای ارائه یا فروش آن به ارسال تأییدیه از سوی ناشر اثر نیاز دارید.

استفاده از موسیقی‌های بی‌کلام خارجی و تک‌‌آهنگ‌‌های مجاز داخلی، که در آلبومی ارائه نشده‌اند و در سایت‌های مجاز و رسمی عرضه‌ی آثار صوتی (مانند بیپ‌تونز) به‌صورت رایگان در دسترس هستند، مانعی ندارد. 

ارائه‌ی سایر آ‌هنگ‌هایی که به‌صورت رسمی در آلبوم‌های موسیقی منتشر شده‌اند و دارای ناشر هستند، بدون ارسال تأییدیه از سوی ناشر امکان‌پذیر نخواهد بود. اگر نتوانستید از سوی ناشر آلبوم تأییدیه‌ ارسال کنید، می‌توانید فقط تا ۴۰ ثانیه از هر آهنگ را در برنامه خود قرار دهید. 

نکته:

برای استفاده از آثار صوتی‌ای که دارای ناشر هستند، ارسال تأییدیه فقط باید از سوی ناشر اثر انجام شود و ارسال تأییدیه‌ از سوی خالق اثر مورد پذیرش نخواهد بود. 

۴. آیا در برنامه‌ی شما محتوای ویدئویی وجود دارد؟‌

ارائه یا فروش آثار ویدئویی، مانند فیلم‌ها و انیمیشن‌های دوبله‌نشده یا با زیرنویس، که ناشر داخلی ندارند و از سوی وزارت ارشاد مجوز دریافت نکرده‌اند، امکان‌پذیر نیست.

اگر برنامه شما شامل کلیپ‌ها و ویدئوهای کوتاهی است که به شخص خاصی تعلق ندارد یا ناشر آن مشخص نیست،‌ منبع استفاده‌شده را با رعایت قوانین کپی‌رایت آن، در برنامه درج کنید.

اگر در برنامه خود از ویدئوهایی استفاده کرده‌اید که برچسب سایت «آپارات» روی آن‌ها درج شده، طبق قوانین کپی‌رایت این سایت، ویدئوها باید به‌صورت مستقیم، از player اختصاصی سایت و به‌صورت Embed ارائه شوند. ( برای کسب اطلاعات بیشتر از این لینک کمک بگیرید.)

اگر ویدئوهای آپاراتی که در برنامه خود استفاده کرده‌اید، به سایت یا مؤسسه خاصی تعلق داشت، که حق استفاده از محتوای خود را محفوظ اعلام کرده یا ویدئوها را در سایت خود به‌فروش گذاشته بود، پیاده‌سازی به‌شکل Embed کافی نیست و باید از سوی صاحب محتوا تأییدیه ارسال کنید.

برای ارائه یا فروش آثار ویدئویی، مانند فیلم‌ها، سریال‌ها و انیمیشن‌های دوبله‌شده، ویدئوهای آموزشی داخلی و سایر آثار دارای کپی‌رایت، ارسال تأییدیه از سوی ناشر هر اثر الزامی است.

پخش زنده یا نمایش آرشیو برنامه‌های شبکه‌‌های سازمان صداو‌سیما، نیازمند ارسال تأییدیه از سوی این سازمان است.

برنامه‌هایی که امکان دسترسی به شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی (اینترنتی، ماهواره، شبکه خانگی و …) را فراهم می‌کنند، باید از سوی «سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر» (ساترا)  مجوزهای لازم را کسب کنند.

نکته:

برای استفاده از آثار تصویری‌ای که دارای ناشر هستند، ارسال تأییدیه تنها باید از سوی ناشر اثر انجام شود و ارسال تأییدیه‌ از سوی خالق اثر مورد پذیرش نخواهد بود. 

۵. آیا محتوای برنامه متعلق به شخص خاصی است؟‌

اگر محتوای برنامه به شخصی حقیقی تعلق دارد، باید او را به‌طور کامل در برنامه معرفی و مطابق راهنمای همین صفحه، از سوی او تأییدیه ارسال کنید.

به مطالب ارائه شده چه امتیازی می‌دهید؟
محل نوشتن دیدگاه ...

اگر در مورد محتوا نظر یا پیشنهادی دارید لطفا برای ما بنویسید.

زمان انتشار: ۱۴۰۰-۰۴-۰۸ ۱۲:۱۸

آخرین به‌روزرسانی: ۱۴۰۰-۱۲-۰۴ ۰۹:۵۴